Hamile Pilates

Hamile Pilates

Vücudu güçlü tutmanın en temel yolu spor ve fiziksel aktivitelerden geçiyor. Hamilelik döneminde yapılabilecek en faydalı sporlar arasında hamile pilatesi ve hamile yogası ilk sırada yer alıyor. Sadece fiziksel bir aktivite olmakla kalmayan hamile pilatesi; aynı zamanda sinirlerinize de iyi geliyor. Hamilelik döneminde vücudun ağırlık merkezi değiştiğinden ve Uterus büyüdükçe bel bölgesindeki boşluk arttığından dolayı omurgada oluşabilecek bozuklukları önlemek amacıyla tüm hamile kadınlar hamile pilatesi yapabilir.  

 

  • Gerek hamilelik döneminde gerekse doğum anında yapılan pilates; doğum sancılarının azalmasına yardımcı olarak normal doğumu kolaylaştırıyor. 
  • Karın kaslarının güçlenmesini sağlayan gebe pilatesi aynı zamanda denge ve koordinasyon kontrolünüzü güçlendiriyor. Böylece hamile pilatesi yapmış anne adaylarının doğum anında konsantre olmaları kolaylaşarak ilgili kaslarını daha etkili bir biçimde yönetme imkanları oluyor. 
  • Hamilelikte pilates yapmak daha esnek bir vücuda sahip olmanızı sağladığı gibi lohusalık sürecinizi de daha kolay bir hale getiriyor. Lohusalık sürecinde rahimin çok daha çabuk bir şekilde kendini toparlamasına, anne adaylarının doğum sonrasında kendilerini daha zinde ve enerjik hissetmelerine, doğum sonrası daha kısa bir sürede eski haline dönmesine olanak sağlıyor. Hem normal zamanda hem de hamilelikte egzersiz yapmanızı sağlayan pilates; postürünüzü (vücut duruşunuzu) düzelterek günlük hayatta çok daha dik bir duruş sergilemenize yardımcı oluyor.
    Sporcu rehabilitasyonu

Sporcu rehabilitasyonu sakatlanan kişilerin mümkün olan en kısa süre  içinde, yaralanma öncesi performans düzeylerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla uygulanan tedavi yöntemlerinin tümünü içeren bilim dalıdır.

Normal rehabilitasyonda uygulanan yöntem ve yaklaşımlarla, her zaman hızlı sonuçlar alınamayabilir. Sportif ortamın yarışmacı doğası gereği rehabilitasyonun daha agresif bir şekilde planlanması gerekebilir. Bu nedenle spora özgü fonksiyonel egzersizleri de içeren bireyselleştirilmiş program ile, klasik temelli rehabilitasyon programlarının birleştirilmesi önem arz etmektedir.
Yaralanmış bölgedeki fonksiyon ile kondisyon kayıplarının önlenmesi, azaltılması, sporcu rehabilitasyonu için önemli ilkelerden birisidir. Yapılan müdahaleler ile bireyin yaralanma öncesindeki aktivite seviyelerine dönmeleri sağlanmaya çalışılır. 
Sakatlanan sporcu veya profesyonel meslek sahibinin becerilerine tekrar kavuşabilmesi, hem sağlık hem de ekonomik boyutta birincil önemdedir. Tedaviden beklentiler; 

  • Ağrının giderilmesi ve inflamasyon‘un azaltılması (bu amaçla istirahat, soğuk uygulama, kompresyon, elevasyon ve stabilizasyon yöntemleri uygulanır), 
  • Kas kuvveti, dayanıklılığın yeniden kazanılması, 
  • Sakatlığa sonucu meydana gelen hareket kısıtlayıcı faktörlerin ortadan kaldırılması ve eklem hareket açıklığının normale döndürülmesi, 
  • Kaybedilen kondüsyonel özelliklerin geri kazanılması,
  • Kişinin mesleğine özgü olan becerilerinde geri kazanımlar, 
  • Aerobik kapasite ve dayanıklılığın yeniden sağlanması.